Haber

Beyoğlu’nda Amerikalı turistin öldürülmesiyle ilgili davada karar

Beyoğlu’nda geçen yıl Amerikalı turisti öldüren 5 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Murat Kerim Ocak ve avukatları katılırken, tutuklu sanık Ferhat Kavdır Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi’ne (SEGBİS) bağlandı.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Ferhat Kavdır, böyle bir olaya karıştığı için pişman olduğunu ve maktulün öldürülmesini düşünmediğini belirterek beraatini istedi.

Davayı sonuçlandıran mahkeme, tutuklu sanık Ferhat Kavdır’ı “sonuçları nedeniyle kasten ağır yaralama” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca mahkeme, Kavdır’ı “ruhsatsız bıçak bulundurmak” suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı ve hükmün açıklanmasını erteledi.

Mahkeme, sanıkların tamamını “yağma” suçundan beraat ettirirken, tutuksuz sanık Emre Ateş’i “basit yaralama” suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırdı.

Sanıklardan Murat Kerim Ocak ve çocuk BY’nin “kasten öldürme” suçundan beraatine karar veren mahkeme heyeti, sanık Tuğrulhan Deniz’i “basit yaralama” suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını erteledi .

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 26 Aralık 2021’de Taksim Mis Caddesi’nde alkollü olan sanıkların aynı otelde kalan iki arkadaşıyla birlikte merhum Leonard Samuel Record’a yaklaştığı anlatılıyor. , eğlence mekanından ayrıldıktan sonra bazı eşyalarını istedi.

Sanıkların eşyalarını vermeyen ve bıçaklı saldırıda bulunan maktule tekme ve yumruk attıkları, yaralanan maktulün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğinin belirtildiği iddianamede, sanıklar Murat Kerim Ocak, Tuğrulhan Deniz, Emre Ateş ve Ferhat Kavdır ile BY ve “Birden fazla kişiyle silahla yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası. Sanık Ferhat Kavdır hakkında bıçak taşımaktan da 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı esas mütalaasında sanıklardan Ferhat Kavdır, öldürme kastı bulunmadığı gerekçesiyle “ağırlaştırıcı netice nedeniyle kasten yaralama” suçundan, Emre ise öldürme kastı bulunmadığı gerekçesiyle cezalandırıldı. Ateş ve Tuğrulhan Deniz’e “kasten yaralama” suçundan ceza verilirken, sanıklar Murat Kerim Ocak ve çocuk BY’nin beraat etmesi istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu